Chireac a demisionat de la Gandul

Data publicarii: 12-11-2007 | Media

Jurnalistul Bogdan Chirieac, senior editor al sectiei de Politica Externa a cotidianului 'Gandul', i-a prezentat, duminica, demisia sa din functie si din echipa editoriala a ziarului, directorului Cristian Tudor Popescu, noteaza Romania Libera. Intr-un comunicat, Chirieac isi motiveaza gestul prin faptul ca a dorit, astfel, sa puna capat "atacurilor absurde" la adresa lui Cristian Tudor Popescu si a ziarului pe care acesta il conduce.

"In ce ma priveste, raman in continuare atasat cotidianului pe care l-am fondat impreuna, dar inteleg sa ma retrag intr-un moment in care in Romania asistam la o confuzie grava a valorilor economiei de piata, dublata de o campanie furibunda de decredibilizare a presei", se arata in demisia semnata de Bogdan Chirieac.

Intr-un articol intitulat "Tunurile lui Chirieac", un cotidian central relata joi ca Serviciul de Telecomunicatii Speciale a atribuit, fara licitatie, contracte de zeci de milioane de euro firmei senior editorului de la ziarul "Gandul". Aceasta ar fi incheiat contracte si cu alte multe companii ale statului roman, intre care Aeroportul "Henry Coanda" din Otopeni, Inspectoratul General pentru Situatii de Urgenta, Regia Autonoma ROMATSA sau Compania Nationala a Huilei. Potrivit cotidianului respectiv, firma lui Chirieac ar fi jucat rolul de intermediar intre o cunoscuta companie privata americana si statul roman. In acest fel, statul ar fi piedut  sume  considerabile, reprezentand comisionul de intermediere incasat de firma jurnalistului de la Gandul.

Romania Libera

Ultimele stiri pe BankNews.ro: