Societati comerciale urmarite penal pentru evaziune fiscala in urma controalelor Garzii Financiare

Data publicarii: 17-12-2007 | Finante-Banci

Peste 30 de societati comerciale din judetul Vaslui sunt urmarite penal pentru evaziune fiscala, in urma unor plangeri formulate de catre comisarii Garzii financiare Vaslui.

Potrivit comisarului sef al Garzii Financiare Vaslui, Constantin Langa, in primele 11 luni ale anului, peste 110 societati au fost inchise din cauza ca au comercializat bauturi alcoolice si tigari nemarcate si altor 209 agenti economici le-a fost suspendata activitatea pentru ca nu aveau case de marcat.

"Numai in luna noiembrie, Garda Financiara a depus sase sesizari penale impotriva a doua societati comerciale din Vaslui si patru din Barlad pentru evaziune fiscala. Tot in luna noiembrie, comisarii Garzii Financiare au verificat 246 de agenti economici si au aplicat 285 de amenzi, in valoare de peste 240.000 de  lei. Activitatea la 15 unitati economice a fost suspendata, din cauza ca vindeau tigari si bauturi alcoolice nemarcate. Aproximativ 1.000 de pachete de tigari cu timbru moldovenesc au fost confiscate", a declarat luni, comisarul sef al Garzii Financiare Vaslui, Constantin Langa.

De la inceputul anului, Garda Financiara Vaslui a confiscat peste 3.400 de litri de bauturi alcoolice si aproximativ 13.000 de pachete de tigari cu timbru moldovenesc. Comisarii Garzii Financiare Vaslui au verificat 2.850 de agenti economici si au aplicat peste 2.900 de amenzi, in valoare totala de peste 2.390.000 de lei.

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: