Firmele romanesti trebuie sa declare la Fisc din 2008 contractele cu firme straine cu sediul in tara

Data publicarii: 10-01-2008 | Afaceri

Firmele romanesti au obligatia de a inregistra contractele incheiate cu firme straine sau cu persoane nerezindente care executa pe teritoriul Romaniei orice activitati care pot necesita sediu permanent in tara, potrivit unei proceduri intrate in vigoare in vigoare la sfarsitul lui 2007, anunta ANAF.

Activitatile vizate de noua procedura, publicata in Monitorul Oficial pe 13 decembrie 2007, pot fi de natura lucrarilor de constructii, de montaj, activitatilor de supraveghere, activitatilor de consultanta, de asistenta tehnica sau "a oricaror alte activitati care pot constitui sediu permanent in Romania", a anuntat, joi, Agentia Nationala de Administrare Fiscala (ANAF).

Inregistrarea contractelor se efectueaza la organele fiscale teritoriale in a caror raza isi au domiciliul fiscal persoanele juridice romane beneficiare ale activitatilor vizate. Prin exceptie, firmele romanesti mari sau mijlocii romane au obligatia inregistrarii contractelor la organul fiscal competent pentru administrare.

Contractele se inregistreaza prin depunerea la organul fiscal competent a unei declaratii-tip, in cel mult 30 de zile de la data incheierii actelor, iar eventualele modificari ulterioare declararii trebui precizate prin completarea unui nou formular, tot in termen de 30 de zile, mai anunta reprezentantii ANAF.

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: