Deprecierea abrupta a leului a sporit vanzarile de valuta ale caselor de schimb din Bucuresti

Data publicarii: 24-01-2008 | Finante-Banci

Cele mai multe case de schimb valutar din Bucuresti au inregistrat cereri de cumparare de euro mai mari de cand leul a inceput sa piarda vertiginos teren in fata monedei unice europene. Moneda unica europeana se vindea, miercuri, intre 3,80 lei si 3,85 lei la casele de schimb din centrul Capitalei, care afisau, in schimb, cotatii de cumparare intre 3,68 lei si 3,74 lei pentru un euro. Dolarul se vindea cu 2,62-2,70 lei si se cumpara cu 2,53-2,56 lei la casele de schimb.

Miercuri, Banca Nationala a Romaniei (BNR) a afisat un curs de referinta de 3,7635 lei/euro si de 2,5811 lei/dolar. Pe piata valutara interbancara, euro se cumpara, miercuri, intre 3,74 si 3,79 lei.

Astfel, de cand leul a inceput sa piarda vertiginos teren in fata monedei unice europene, cererea pentru euro a crescut, in timp ce oferta a inregistrat o scadere semnificativa, spun reprezentantii a patru case de schimb din zece. In acelasi timp, sase case de schimb au inregistrat afaceri la fel ca si inainte de inceputul deprecierii.

Trei din zece case de schimb valutar au modificat mai des intr-o zi cursul afisat, ca urmare a deprecierii rapide a leului, celelalte neinregistrand schimbari in ceea ce priveste frecventa modificarii cursului.

Toate cele zece case de schimb chestionate se afla in zona centrala a Bucurestiului si afiseaza un comision de 0% la schimbul valutar.

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: