Asiguratorul german Signal Iduna - primul pas pentru a activa pe piata romaneasca

Data publicarii: 24-01-2008 | Afaceri

Asiguratorul german Signal Iduna a primit autorizatia initiala de functionare din partea Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor (CSA) si va incepe activitatea pe piata romaneasca in cateva luni, au declarat surse apropiate afacerii.

"Compania a primit autorizatia initiala de la CSA pentru inregistrare la Registrul Comertului, dupa care urmeaza autorizatia finala", a mentionat una din surse.

In 2006, asiguratorul german infiintase in Romania compania Signal Iduna Services SRL, care s-a ocupat de intocmirea studiilor de piata si a planurilor de afaceri, precum si a documentelor necesare pentru a obtine autorizatia de functionare de la CSA.

In martie, Blocul National Sindical (BNS) anuntase ca a stabilit cu grupul Signal Iduna sa colaboreze in viitorul apropiat si sa dezvolte impreuna oferte noi pentru piata romaneasca a asigurarilor de sanatate.

Compania de asigurari si servicii financiare Signal Iduna - fondata cu 100 de ani in urma de catre organizatia mestesugarilor germani - se numara printre primele zece din piata asigurarilor din Germania si este al patrulea asigurator de sanatate ca marime din aceasta tara.

In Europa de Est, Signal Iduna mai este prezenta in Ungaria (din 1993) si Polonia (din 2002). Potrivit presedintelui Grupului Signal Iduna, Reinhold Schulte, Romania este unul din cei mai promitatori noi membri ai Uniunii Europene.

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: