Banca Societe Generale a fost victima unei fraude de aproape cinci miliarde de euro

Data publicarii: 24-01-2008 | Finante-Banci

Banca franceza Societe Generale a anuntat joi ca a fost victima unei fraude in cadrul activitatii diviziei de brokeraj, frauda de 4,9 miliarde de euro, careia i se adauga deprecieri de active in valoare de doua miliarde de euro, cauzate de criza creditelor ipotecare, relateaza AFP.

Suma totala este deci de 6,9 miliarde.

In pofida acestei pierderi colosale, beneficiul net al bancii va fi pozitiv in 2007, estimat intre 600 si 800 milioane de euro. Insa caderea este spectaculoasa in raport cu rezultatul net de 5,221 miliarde in 2006.

Pentru a face fata situatiei, banca a spus ca va proceda la o crestere a capitalului de 5,5 miliarde de euro, saptamanile viitoare.

Update: Un trader din Paris se afla la originea fraudei de aproape 5 miliarde euro
 
Un trader al Societe Generale, ce isi desfasura activitatea in Paris, se afla la originea fraudei interne evaluate la 4,9 miliarde euro, dezvaluita joi de catre banca franceza, a indicat banca intr-un comunicat, informeaza AFP.

Titlurile Societe Generale au fost suspendate de la tranzactionare, anuntul venind cu putin timp inainte de deschiderea bursei din Paris, a declarat operatorul bursier Euronext.

"La cererea companiei si dupa comunicatul emis, am decis suspendarea de la tranzactionare a titlurilor Societe Generale. Vom face un anunt suplimentar in deschiderea sedintei bursiere", a precizat Euronext intr-un comunicat.

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: