BRD SocGen anunta ca nu va fi afectata de frauda raportata de actionarul principal, Societe Generale

Data publicarii: 24-01-2008 | Finante-Banci

BRD SocGen, a doua banca de pe piata din Romania, nu va fi afectata de frauda de 4,9 miliarde euro din cadrul diviziei de brokeraj a companiei mama, Societe Generale, a informat banca, joi, intr-un comunicat.

"BRD nu este afectata in niciun fel de aceasta situatie, care nu pune in cauza nici rentabilitatea sa, nici continuarea strategiei sale de dezvoltare pe piata romaneasca", se precizeaza in comunicat.

Grupul Societe Generale estimeaza un rezultat net pentru 2007 cuprins intre 600 si 800 milioane euro si este in curs de lansare a unei majorari de capital de 5,5 miliarde euro, care este deja garantata printr-o sindicalizare bancara, se mai arata in comunicatul BRD.

"Soliditatea financiara a grupului Societe Generale nu este in niciun caz afectata, iar indicatorii vor ramane la nivelele prevazute de standardele internationale. Calitatea performantelor sale ii va permite sa acopere fara dificultati efectele negative ale acestui eveniment", a mai informat banca.

Actionar principal al BRD, Societe Generale, a anuntat joi dimineata ca este victima a unei fraude, in cadrul diviziei sale de brokeraj, ce se ridica la 4,9 miliarde euro, la care se adauga si deprecieri ale activelor, legate de criza creditelor ipotecare, de doua miliarde euro.

Un trader al Societe Generale, ce isi desfasura activitatea in Paris, se afla la originea fraudei interne evaluate la 4,9 miliarde euro, dezvaluita joi de catre banca franceza, a indicat banca franceza intr-un comunicat.

Ultimele stiri pe BankNews.ro: