Bono si Al Gore, la Forumul Economic de la Davos

Data publicarii: 24-01-2008 | International

Fostul vice-presedinte american Al Gore, laureat Nobel pentru pace si vedeta rock irlandeza Bono au deschis cea de-a doua zi a Forumului Economic de la Davos, consacrata luptei impotriva saraciei extreme si a incalzirii globale. Laureat al Premiului Nobel pentru campaniile sale de conservare a mediului, Al Gore a avertizat ca actuala criza ecologica a Planetei este in continua agravare. Bono a acuzat bogatii lumii ca nu isi respecta promisunile de ajutor pentru Africa.

Daca prima zi a Forumului Economic de la Davos a fost consacrata amenintarii terorismului in crestere si temerii legate de o extindere a crizei economice, cea de-a doua zi va fi consacrata luptei impotriva saraciei si schimbarilor climatice. Aceasta a doua zi din cele 5 a fost deschisa de muzicianul Bono si fostul vice-presedinte Al Gore.

Solistul trupei U2, si Al Gore, recompensat cu un Premiul Nobel anul trecut, au atras mii de simpatizanti, care au venit inca de la primele ore ale zilei, pentru a vedea celebritatile, si pentru a lua parte la dezbaterile despre saracie si schimbarile climatice. Temele figureaza printre cele care vor fi abordate la reuniunea din statiunea elvetiana.

Procesul de Pace din Orientul Mijlociu, si fara frontiere a tehnologiei, sunt si ele pe agenda Forumului, zilelele urmatoare. "Criza climatica se agraveaza semnificativ, si se dezvolta mult mai rapid decat ne-au avertizat previziunile celor mai pesimisti dintre membrii Grupului Interguvernamental asupra Schimbarii Climatice", a declarat Al Gore.

La randul sau, Bono, a lansat avertismente si critici. Vedeta rock irlandeza este un sustinator al combaterii saraciei, prin reducerea datoriilor natiunilor africane, si sporirea ajutorului pentru tratarea si prevenirea SIDA. Vedeta a declarat ca promisiunile Grupului celor 8, privind un ajutor de 50 de miliarde de dolari anual, pentru eradicarea saraciei, au ramas fara acoperire.

"Am dovedit ca ajutorul este efectiv, iar G-8 nu isi prea respecta angajamentele. Suntem cam undeva pe la jumatate. Asa ca obiectivele Dezvoltarii Mileniului par sa nu se fi realizat, iar angajamentele luate de G-8 in 2005, nu s-au indeplinit. Si e scandalos", a declarat Bono.

Antena 3

Ultimele stiri pe BankNews.ro: