O placuta de inmatriculare s-a vandut cu 14 milioane de dolari

Data publicarii: 18-02-2008 | Diverse

O placuta de inmatriculare a fost vanduta la o licitatie caritabila din Emiratele Arabe cu suma de 14 milioane de dolari. Suma este una record, dar placuta este si ea deosebita. Este singura placuta de inmatriculare din lume care are inscrisa pe ea numai o singura cifra, cifra 1.

Cumparatorul singurei placute de inamtriculare cu numarul 1 este un miliardar din Abu Dhabi, care are afaceri in imobiliare. Pentru el a fost o doar ambitie sa ofere 14 milioane de dolari pe o placuta de inmatriculare. "Mi-a placut numarul si l-am obtinut. Mai am si numarul 11 pentru ca imi plac numerele care contin cifra 1. Numarul unu este cel mai bun numar si barbatul ar trebui sa fie mereu primul", a spus miliardarul.

Barbatul a refuzat sa dezvaluie cate masini detine in proprietate. De asemenea, el nu a precizat care autoturism va purta numarul deja celebru. Un total de 90 de licente pentru placute au fost vandute la licitatia de sambata. Organizatorii s-au declarat multumiti de suma colectata. Abdul Rahman al-Kamali, organizatorul licitatiei, a declarat ca "Venitul total dobandit in urma licitatiei a fost de 24 de milioane de dolari, iar cel mai valoroasa placuta a fost cea cu numarul 1, vanduta pentru 14 milioane de dolari. Aceasta licitatie ne va permite sa intram in Cartea recordurilor pentru cel mai scump numar din lume. Am observat ca a fost o competitie stransa, nu atat pentru achizitii, cat din motive caritabile".

Banii colectati in urma licitatiei vor fi donati unui centru de reabilitare a victimelor accidentelor rutiere.

Antena 3