Romanii vor case de vacanta in strainatate

Data publicarii: Astazi, 19-02-2008 | Imobiliare

Casele de vacanta sunt un vis din ce in ce mai frecvent, pentru romani. Bulgaria, Spania, Grecia, sau chiar Brazilia sunt optiuni bune pentru un astfel de plan. Preturile sunt, oricum, mult mai mici decat in statiunile din tara noastra. La mare cautare sunt garsonierele si apartamentele cu doua camere.

Preturile de la noi ii sperie pe unii dezvoltatori care si-au adaptat deja oferta si construiesc locuinte in tarile vecine. Pentru ca apartamentele noastre se vand la preturi duble fata de cele din Bulgaria sau Grecia, investitorii straini ne propun sa ne mutam la ei macar in vacante.

In loc de o casa inghesuita in Primaverii, un roman isi poate cumpara o vila cu gradina de 500 de metri patrati pe Costa del Sol in Spania. Investitia nu depaseste 300 de mii de euro.

In Grecia, langa Halkidiki, vilele se vand cu 110 mii de euro. Clientii beneficiaza de piscina si spatii de joaca pentru copii intr-un complex securizat 24 de ore din 24.

In Brazilia, pe coasta de nord, casele sunt de trei ori mai ieftine decat la noi.

Investitorii straini sustin ca cererea este foarte mare. Avantajul e ca locuinta poate fi inchiriata in timpul anului. Totusi, trebuie luat in calcul si costul biletului de avion. Pentru Brazilia, spre exemplu, un zbor costa intre 1.000 si 1.500 de euro.

Antena3