Microsoft vrea publicitate in masina

Data publicarii: 11-03-2008 | Media

Microsoft a declarat ca vrea sa dezvolte un sistem de anunturi publicitare pentru toate sistemele de navigatie.
 
Publicul actual detesta sau gusta reclamele difuzate la TV sau radio, fie ca este vorba de un clip pentru detergent, fie ca este vorba de un spot auto. Industria publicitatii este insa pe punctul de a acapara si segmentul auto, pe viitor putand asista la o invazie a reclamelor in interiorul autoturismului personal.

Cu aceasta idee a venit Microsoft, care intentioneaza sa promoveze o noua moda in publicitate. Compania vede un viitor in care DVD-urile si ecranele navigatiei prin satelit vor putea afisa, pe langa informatii din trafic, si anunturi publicitare.

Microsoft vrea insa sa mearga si mai departe si se gandeste la o publicitate personalizata in functie de zona in care soferul se afla. Compania americana se gandeste insa si la o latura mai practica a serviciului: in timp ce isi asteapta comanda la un restaurant McDonalds, soferul isi poate downloada gratuit fisiere MP3 pentru sistemul audio.

Deocamdata linistea din interiorul habitaclului nu va avea de suferit, Microsoft intentionand sa implementeze tehnologia abia in 2011 sau 2012, cand publicul va avea un acces mai larg la sisteme de navigatie cu informatii din trafic.

Automarket