80% dintre europeni si-ar dori sa lucreze de acasa

Data publicarii: 11-03-2008 | HR/Cariere

Un sondaj publicat pe unul dintre cele mai cunoscute site-uri la nivel mondial de recrutare de forta de munca si de gestiune a carierei arata ca peste 80% dintre angajatii europeni si-ar dori sa lucreze de acasa, iar 5% din cei 11.757 de intervievati au declarat ca fac deja acest lucru, angajatorul fiind de acord cu o astfel de idee. Din pacate, desi ei ar prefera aceasta metoda de lucru, 13,57% dintre europeni au un sef care se opune acestui concept din ce in ce mai la moda.

Statisticile arata ca doar 20,35% dintre angajatii intervievati nu sunt interesati sa lucreze de acasa, preferinta fiind motivata de faptul ca nu vor sa amestece viata personala cu munca. 2,52% dintre europeni se declara in imposibilitate de a munci de acasa deoarece nu dispun de logistica necesara. Desi interesanta atat pentru anagajator, cat si pentru anagajat, munca de la distanta - in principiu, de la domiciliul angajatului - solicita o gestiune stricta a timpului de lucru, o autodisciplina de fier a angajatului, iar relatiile sociale vor fi mentinute cu greu.

In acelasi timp, aceasta moda a lucrului la domiciliu este abordata de tot mai multi angajatori. Un alt studiu arata ca in 2009, un sfert din populatia activa a globului va renunta sa lucreze la sediul pus la dispozitie de angajator. Dintre acesti 850 milioane de angajati care vor lucra de acasa, 70% vor fi in Statele Unite.

In ceea ce ii priveste strict pe romani, peste 40% dintre ei doresc sa lucreze de acasa. Cei mai dornici sa munceasca de la domiciliu sunt iesenii si clujenii. Printre cele mai des intalnite joburi pentru cei care doresc sa lucreze de acasa se numara cele din domeniul IT.

Curentul

Ultimele stiri pe BankNews.ro: