Romanian International Bank a majorat dobanzile la depozitele in lei

Data publicarii: 03-04-2008 | Finante-Banci

Romanian International Bank a marit de la inceputul lunii aprilie dobanzile la economiile in lei cu plata la termen, cu circa un punct procentual, in functie de perioada de maturitate a depozitului, a anuntat banca.

Astfel, in cazul unui depozit la termen in lei pe o perioada de 30 de zile, dobanda a urcat de la 7,25% la 8,30% pe an, iar pentru cele la trei luni dobanda anuala a fost majorata de la 7,50% pana la 9,20%. Dobanda la depozitele cu scadenta la sase luni a sporit de la 7,75% la 9,35% pe an, iar pentru economiile cu maturitate la un an banca a marit dobanda de la 8,50% la 9,50% pe an. Pentru depozitele pe o perioada de 18 luni dobanda anuala practicata de banca a sporit la 9,50% de la 8,50%, se arata in comunicat.

Clientii bancii pot alege intre depozite cu dobanda variabila sau fixa, cu plata lunara a dobanzii sau la scandenta. De asemenea, pot opta pentru certificate de depozit cu dobanda fixa. Toate operatiunile bancare se desfasoara prin intermediul internetului, astfel incat clientii pot avea acces la depozit, din orice unitate RIB, indiferent de sucursala la care a fost constituit, se mai arata in comunicat.

Romanian International Bank, cu  capital majoritar american, activeaza pe piata romaneasca din anul 1998 si are in prezent o retea de 33 de unitati, din care 14 in Bucuresti.