Jerome Kerviel nu a dat in judecata banca Societe Generale

Data publicarii: 03-04-2008 | International

Traderul jerome Kerviel, acuzat ca a cauzat pierderi de 4,9 miliarde euro bancii franceze Societe Generale, nu a lansat nicio actiune in justitie impotriva SocGen, a declarat joi un avocat al acestuia, conform Reuters.

"Va pot spune ca nu a fost lansata nicio actiune in justitie", a declarat joi pentru Reuters avocata lui Kerviel, Elisabeth Meyer. Intrebata daca Kerviel se gandeste totusi sa dea in judecata banca franceza, avocata a refuzat sa comenteze.

Cotidianul The Times a anuntat ca Kerviel a lansat o actiune in justitie impotriva SocGen pentru a contesta concedierea sa pentru grave nereguli de conduita, scrie Reuters.

Kerviel este acuzat de provocarea unor pierderi de miliarde de euro prin operatiuni nepermise.

Insa un alt avocat al sau, Guillaume Selnet a declarat luna trecuta, dupa ce Kerviel a fost eliberat sub cautiune de catre politia franceza, ca fostul trader nu are de gand sa devina un tap ispasitor pentru intregul scandal.

SocGen a refuzat sa comenteze informatiile publicate joi de The Times.

La data de 24 ianuarie, SocGen a dezvaluit pierderi de 4,9 miliarde euro (7,7 miliarde dolari) din operatiuni financiare, invinuindu-l pe Kerviel pentru acestea, care, conform bancii franceze, a efectuat o serie de operatiuni neautorizate.

Banca a precizat ca Kerviel a reusit sa treaca de sistemele de securitate ale bancii si a deschis pozitii de aproximativ 50 miliarde euro, pe care SocGen a fost apoi nevoita sa le acopere, intr-o perioada de criza grava pe pietele financiare.

The Times a precizat joi ca traderul si avocatii sai isi bazeaza cazul pe doua puncte principale - in primul rand, pozitiile lui Kerviel nu cauzasera pierderi in momentul in care managerii au intervenit pe piata, pierderile acumulandu-se doar cand traderii SocGen au inceput sa lichideze pozitiile.

Al doilea punct tintit de apararea lui Kerviel are legatura cu o serie de detalii tehnice legate de legislatia franceza a muncii.

NewsIn