Mii de joburi vacante in luna aprilie

Data publicarii: 07-04-2008 | HR/Cariere

Mediul privat, dar si cel de stat, organizeaza luna aceasta citeva tirguri si burse de locuri de munca. Tirgurile din aceasta perioada se adreseaza in special celor cu studii superioare. Tinerii care vor sa isi gaseasca un loc de munca vor avea la dispozitie in prima jumatate a acestei luni o serie de tirguri de joburi, in Capitala, dar si in tara. Primul tirg organizat este JOBfest, care are loc in perioada 11-12 aprilie, la Cercul Militar National din Bucuresti.

Peste 50 de companii ii vor astepta pe studenti pentru scurte interviuri la Cercul Militar, iar peste 200 de companii vor oferi locuri de munca part-time si full-time in cadrul evenimentului online. Printre companiile care vin cu joburi se numara Oracle, Endava, Procter&Gamble, Accenture, Michelin, BRD-GSG, Bank of Cyprus, Tech Team, OMV, Ericsson, RTC, Honeywell, Arctic, Omniasig, Aviva, Asiban, Snack Attack, Mercury360, Interbrands.

"Targul de cariera JOBfest 2008 se axeaza pe domenii precum IT & telecomunicatii, FMCG, financiar - bancar - asigurari, outsourcing&limbi straine, HR - consultanta - PR, inginerie&industrie si asteapta studenti din toate centrele universitare bucurestene, dar si un numar mare de absolventi si tineri cu experienta de trei-cinci ani de lucru", potrivit lui Bogdan Gavrila, reprezentantul organizatorilor JOBfest.

Acestia sustin ca "in premiera pentru Romania studentii beneficiaza online de un calculator de salarii care ii ajuta sa-si planifice mai bine interviurile oferind informatii despre nivelul de salarizare din sectorul vizat".

Tot in Bucuresti va avea loc in perioada 15-16 aprilie Tirgul Anual de Burse si Joburi pentru Studenti, organizat de Uniunea Nationala a Studentilor din Romania (UNSR) in Corpul R al Universitatii Politehnica. "Acest tirg va stringe sub aceeasi cupola firme din domenii cit mai diverse, acoperind arii de interes multiple: constructii, IT, economic, consultanta si resurse umane, mecanica si energetica, vinzari si publicitate", potrivit lui Gabriel Petrea, presedintele UNSR.

In aceeasi saptamina, pe 18 aprilie, si Agentia Municipala de Ocupare a Fortei de Munca (AMOFM) a statului organizeaza o bursa a locurilor de munca, in incinta Salii de Sport a Colegiului Tehnic "Petru Maior" din Bucuresti. Pina in prezent, peste 100 de angajatori si-au confirmat prezenta, cu o oferta de peste 3.000 de locuri de munca vacante, potrivit directorului Dumitru Pelican.

Si in tara sint programate tirguri pentru tinerii studenti sau absolventi. In perioada 10-11 aprilie 2008, va avea loc la Tirgu-Mures Tirgul de Cariere, la Teatrul National, intre orele 11.00 si 19.00.

Vor fi prezente 25 de companii, multinationale si locale, care "vor oferi tinerilor participanti posibilitatea de a se angaja intr-unul dintre domeniile de activitate prezente la tirgul de cariere: auto, constructii, imobiliare, medical, farmaceutic, tehnologie, retail, consultanta, productie, servicii financiare, bunuri de larg consum, marketing", potrivit organizatorilor.

Cotidianul

Ultimele stiri pe BankNews.ro: