Piata IT & C va depasi sapte miliarde euro in 2008

Data publicarii: 10-04-2008 | IT&C

Piata IT & C a fost de 5,12 miliarde de euro in 2007 si va depasi sapte miliarde euro in anul 2008, a declarat, intr-o conferinta de presa, ministrul comunicatiilor si tehnologiei informatiei, Karoly Borbely.

Potrivit ministrului comunicatiilor si tehnologiei informatiei, Karoly Borbely contributia sectorului IT la Produsul Intern Brut (PIB) al Romaniei a fost de 7% pentru anul 2007, estimand ca acest procent va depasi 10% in anul 2008.

"Obiectivele pentru anul 2008 privind piata de IT&C din Romania sunt intarirea competitivitatii in economia romaneasca, incurajand uzul sau folosinta tehnologiei de informatie de ultima ora si cresterea administrarii institutiilor publice catre un sistem IT & C coerent, bine implementat de catre autoritatile de reglementare in domeniu.Romania a facut progrese semnificative privind legislatia in domeniul comunicatiilor si implementarea serviciilor de comunicatii. Cateva exemple sunt: imbunatatirea serviciilor de broadband, dezvoltarea serviciilor de televiziune digitala care se va lansa in curand si implementarea serviciului Broadband Wireless Acces (BWA)", a declarat ministrul Karoly Borbely in cadrul evenimentului "Forumul de Cooperare Romano-Israelian in domeniul IT & C".

Referitor la implementarea tehnologiei WiMAX, Ministerul Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiei va finaliza procesul de acordare a licentelor in cel mai scurt timp posibil, pentru a pune la dispozitia populatiei primele doua retele WiMAX pana la sfarsitul acestui an.

"In 2008 vom introduce pentru prima data in Romania servicii de tip WiMAX. Expertiza companiilor israeliene furnizoare de echipamente WiMAX este cunoscuta in toata lumea si poate constitui un punct important de cooperare dintre tarile noastre anul acesta", a mai spus ministrul.

"Business HiTech" este organizat de noua ani in Romania de catre de Ambasada Israelului in Romania, in colaborare cu Ministerul Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiei.

Peste 5000 de companii israeliene au investit 38 milioane euro pe piata din Romania in anul 2007, o mare parte din aceasta investitie adresandu-se sectorului IT & C.

NewsIn