Codurile sistemelor keyless pot fi sparte!

Data publicarii: 10-04-2008 | Auto

Oamenii de stiinta de la Universitatea Ruhr din Bochum au dezvaluit o mare "scapare" a producatorilor de sisteme keyless pentru masini, demonstrand cu ajutorul unui dispozitiv special ca acestea pot fi pacalite de hoti printr-o simpla apasare de buton, si inca de la o distanta de 100 m.

Respectivul dispozitiv poate "invata si inregistra" codurile radio folosite pentru inchiderea si deschiderea usilor automobilului (sau, mai grav, a propriei locuinte), cam in acelasi mod in care o telecomanda universala mimeaza comenzile date unui televizor sau DVD player.

Sistemul de securitate pe care oamenii de stiinta l-au spart este bazat pe tehnologia KeeLoq RFID, folosita in milioane de masini din intreaga lume. Profesoul Cristof Paar, seful echipei de cercetare a declarat ca "sunt necesare numai doua mesaje "spion" pentru ca hotii sa realizeze un duplicat al cheii electronice originale si sa deschida astfel usa garajului sau portierele masinii vizate".

Mai mult decat atat, infractorul poate apoi sa puna la punct un nou atac electronic, in urma caruia usile nu mai pot fi deschise cu telecomanda originala (si legitima), ci doar cu dispozitivul aflat in dotarea sa.

Replica celor de la KeeLoq? "Aceste atacuri teoretice nu sunt dedicate sistemelor noastre, ci pot functiona in cazul oricarui alt sistem de securitate". De parca asta ne-ar linisti.

Auto.ro

Ultimele stiri pe BankNews.ro: