Cele 200 milioane euro pentru continuarea autostrazii Bechtel vor fi date in perioada urmatoare

Data publicarii: 11-04-2008 | Economie

Premierul Tariceanu a declarat ca Behtel va primi, integral, in perioada urmatoare, cele 200 milioane euro care trebuie alocate, pana la jumatatea anului, pentru continuarea lucrarilor la autostrada Transilvania si ca "sunt persepctive" ca, in 2008, sa fie gata primul tronson de 25 de km in Cluj.

"Pe prima jumatate a lui 2008 avem obligatia sa finantam cu aproximativ 200 de milioane de euro din suma totala de 400 de milioane de euro (suma alocata in 2008 pentru lucrari la  autostrada Behtel n.r.). Acest lucru va fi realizat, deja a fost discutata si rezolvata aceasta problema cu ministrul de Finante si cu ministrul Transporturilor", a declarat, vineri, Tariceanu in judetul Bihor.

Prim-ministrul a afirmat ca lucrarile la autostrada Transilvania se desfasoara, in prezent, "intr-un ritm normal", dar a precizat ca nu este, cu toate astea, foarte multumit.

Premierul a amintit ca 136 de milioane de euro, reprezentand 30 la suta din valoarea lucrarilor pe 2008, au fost, deja, platite in avans. "E o chestiune cu care nu ma simt confortabil, dar contractul a fost astfel negociat pe vremea PSD si a ministrului Dobre. De obicei, se plateste un avans numai la inceperea lucrarilor, pe masura ce ele se executa", a spus premierul.

Seful Executivului a declarat ca ii va cere ministrului Transporturilor sa creeze o sucursala locala a Companieii Nationale de Autostrazi si Drumuri Nationale (CNADNR) in zona Cluj-Oradea, avand in vedere ca este dificila coordonarea lucrarilor de la Bucuresti.

Compania americana de inginerie si constructii Bechtel Corp. a anuntat, la mijlocul lunii martie, ca veniturile obtinute, in 2007, au crescut cu 32% fata de anul precedent, la un nivel record de 27 miliarde dolari, obtinand contracte noi in valoare de 34,1 miliarde dolari.

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: