Vosganian: Bugetarii vor primi in continuare tichete cadou

Data publicarii: 14-04-2008 | Economie

Bugetarii vor primi in continuare tichete cadou, de la bugetul de stat sau local, a anuntat, sambata, la Craiova, ministrul Economiei si Finantelor, Varujan Vosganian.

"Nu suntem absurzi, in urma unei consultari de ieri (vineri- n.r.) cu premierul am decis ca vom rezolva chestiunea asta", a spus Vosganian. El a precizat ca tichetele cadou se pot acorda in limita sumelor prevazute cu aceasta destinatie in bugetul de stat sau, dupa caz, din veniturile proprii ale autoritatilor locale.

Conducerea PNL i-a cerut, miercuri, ministrului finantelor Varujan Vosganian sa evalueze impactul tichetelor cadou asupra bugetului. Dupa ce premierul Tariceanu a sustinut ca Executivul nu este dispus sa faca pomeni electorale si doreste sa reduca cheltuielile publice, Biroul Politic Central al PNL a luat in discutie aceasta problema in sedinta de miercuri seara si i-a cerut lui Vosganian sa faca o analiza a impactului pe care acordarea tichetelor cadou il are asupra economiei.

In 26 martie, Guvernul aprobase o ordonanta de urgenta privind reducerea cheltuielilor bugetare, care stipula ca institutiile publice nu vor mai acorda angajatilor tichete cadou precum si interzicerea achizitionarii in 2008, de catre institutiile publice, a imobilelor, autoturismelor sau a mobilierului. Actul normativ a fost publicat, marti, 8 aprilie, in Monitorul Oficial. Tichetele cadou, cu valoarea de 10, 20, 30, 40 sau 50 de lei, ar fi urmat sa fie acordate de patru ori pe an, la sarbatori si evenimente aniversare.

Decizia Guvernului de a sista acordarea tichetelor cadou a dus la actiuni de protest ale bugetarilor in mai multe localitati. Sute de profesori au protestat, in ultima saptamana, in mai multe orase din tara, iar in Bucuresti au declansat, joi, o greva japoneza si au anuntat ca, pe 16 aprilie vor organiza un miting si un mars in Capitala.

NewsIn