EFG Eurobank si-ar putea majora participatia la banca postala din Grecia

Data publicarii: 14-04-2008 | International

Cel de-al doilea creditor din Grecia, EFG Eurobank, si-ar putea majora participatia in cadrul concurentei mai mici Hellenic Post Bank (TT), a declarat directorul general adjunct al EFG, in cadrul unor comentarii publicate duminica, informeaza Reuters.

EFG si-a majorat luna trecuta participatia in cadrul TT la 5,7%, ca parte din planul sau de investitii, in timp ce guvernul, care detine o participatie de aproximativ 45%, a anuntat ca planuieste sa-si vanda o parte din detinere in acet an, in cadrul planurilor de privatizare.

"Participatia noastra in cadrul TT ar putea fi majorata", a declarat directorul executiv adjunct al EFG, Nick Karamouzis, in cadrul unui interviu acordat ziarului grecesc Sunday Eleftheros Typos. "Investitia in TT este de ordin pur financiar", a adaugat el.

"Nu avem niciun plan de a incerca o preluare ostila sau ceva de genul acesta. Nu ne intereseaza o fuziune cu o alta banca", a adaugat Karamouzis.

Presa din Grecia a mentionat in trecut, fara sa citeze surse, ca EFG cauta sa obtina o participatie majoritara in cadrul TT, daca guvernul ar fi vandut o parte din pachetul detinut.

"Daca si cand se va ivi ocazia unei noi vanzari a participatiei de stat din cadrul TT, vom examina si vom evalua daca vom lua parte la procedura", a mai spus Karamouzis.

EFG Eurobank este actionar majoritar al Bancpost si mai detine in Romania companiile Euroline Retail Service IFN, EFG Eurobank Mutual Funds Management Romania SAI, EFG Eurobank Finance, EFG Eurobank Securities, EFG Eurobank Leasing, EFG Eurobank Property Services si EFG IT Shared Services.

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: