Borsec investeste 15 milioane de euro in promovarea marcii de bere

Data publicarii: 14-04-2008 | Afaceri

Producatorul de apa minerala Romaqua Group din Borsec va aloca in acest an circa 15 de milioane de euro pentru promovarea marcii de bere. Producatorul de apa minerala a inceput anul trecut constructia unei fabrici de bere la Sebes, in judetul Alba, pe un teren de 27 de hectare, iar in luna aprilie a inceput sa imbutelieze berea. "Vom investi in acest an 15 milioane de euro in promovarea marcii de bere. Fondurile reprezinta investitia in dezvoltarea ambalajelor, publicitate prin toate canalele media, materiale promotionale, sponsorizari", a afirmat Octavian Cretu, presedintele companiei.

Compania se afla in prezent in perioada de instituire a antrepozitului fiscal, iar Octavia Cretu a adaugat ca livrarea berii pe piata va incepe "de indata ce vom avea posibilitatea". "Investitia totala realizata la fabrica de bere din Sebes este in prezent de peste 38 de milioane de euro, dar ar putea ajunge la peste 60 de milioane de euro", a precizat presedintele Romaqua.

Compania va produce initial un sortiment de bere, care va fi pozitionat pe segmentul de pret mediu, disponibil in ambalaj PET si la doza. Desi unitatea de la Sebes este specializata in prezent in producerea de bere, Romaqua ar putea muta in urmatorii ani pe aceasta platforma si o parte a productiei de bauturi racoritoare, realizata in prezent la fabrica de la Busteni, care nu mai poate fi extinsa.

Antena3