Cel mai puternic Seat: Leon Copa Edition

Data publicarii: 14-04-2008 | Auto

Seat Leon Copa Edition scoate 285 de cai si 360 Nm, urmand sa coste 38.500 de euro si sa fie produs in doar 55 de exemplare. Seat devine din ce in ce mai sportiv. Dovedind cu adevarat faptul ca marca spaniola este vazuta ca un soi de pepiniera sportiva a Grupului Volkswagen, divizia germana Seat a prezentat in acest weekend, cu ocazia startului intr-un nou sezon al competitiei Leon Supercopa, un exemplar al celui mai puternic Leon creat vreodata. Se numeste Leon Copa Edition, va fi produs in doar 55 de exemplare si are la baza un motor turbo FSI de 2.0 litri care dezvolta 285 de cai putere si 360 Nm, mai mult chiar si decat versiunea de curse a lui Leon, care scoate doar 340 Nm.

Performantele dinamice sunt excelente: viteza maxima de 245 km/h si 0-100 km/h in doar 5.9 secunde in conditiile in care, spun dezvoltatorii modelului, consumul mediu mixt este de doar 8.3 litri/100 km.

Leon Copa Edition a fost dezvoltat pe baza versiunii sportive Leon Cupra si vine in serie cu sistem de suspensii Eibach, cu un pachet de frane regandit, cu kitul de caroserie Seat Sport Racing si cu jante negre de 18 inch din aliaj.

Pretul celui mai puternic model care a purtat vreodata sigla Seat pe frontispiciu este reflecta toate cifrele de pana acum: 38.500 de euro. Insa la cum arata si la ce poate masina, cele 55 de exemplare se vor vinde, spunem noi, ca painea calda.

Seat Leon Copa Edition

Automarket via Lycos.de

Ultimele stiri pe BankNews.ro: