Grupul IKEA, afectat de declinul pietei imobiliare

Data publicarii: 14-04-2008 | Afaceri

Presedintele lantului de magazine Ikea, Anders Dahlvig, a declarat intr-un interviu pentru publicatia Telegraph ca grupul suedez de mobilier va fi afectat negativ de declinul pietei locuintelor. Totusi, grupul Ikea va fi afectat intr-o masura mai mica decat companiile concurente. "Consumatorii cheltuiesc mai putin pentru casele lor. Consumul total este intotdeauna mai mic cand piata locuintelor scade", a spus Dahlvig.

Vanzarile Ikea au avansat anul trecut cu 14%, dar presedintele companiei este constient ca mediul de afaceri si piata locuintelor incetinesc rapid si ca aceasta scadere "va dura peste un an". Vanzarile Ikea pe piata britanica sunt in scadere usoara, iar cele din SUA se mentin la nivelul de anul trecut.

In Romania, magazinul Ikea din Baneasa a inregistrat in primul an de functionare vanzari de 87 milioane de euro, fiind intre primele 20 de unitati din lume ale retelei in functie de rezultatele din primele 12 luni de operatiuni. Urmatorul magazin al marcii va fi deschis intr-unul din orasele cu peste 300.000 de locuitori, cel mai probabil anul viitor.

Antena3

Ultimele stiri pe BankNews.ro: