Traderul care a adus miliarde de dolari bancii Goldman Sachs isi lanseaza propriul fond

Data publicarii: 18-04-2008 | International

Josh Birnbaum, traderul care i-a ajutat pe cei de la Goldman Sachs sa administreze investitiile si acoperirile impotriva riscurilor crizei creditelor ipotecare, ce au generat un profit de miliarde de dolari, a demisionat pentru a-si forma propriul fond de risc, potrivit surselor citate de Reuters.

Birnbaum, trader de produse-structurate, angajat la divizia Goldman pentru ipoteci, impreuna cu colegul sau Michael Swenson, au impins banca de investitii sa parieze pe un colaps al creditelor ipotecare cu grad ridicat de risc si sa isi mentina aceste pozitii pentru mult timp in anul 2007.

Tranzactionarea, sustinuta de seful departamentului de ipoteci, Dan Sparks, si de conducerea superioara a Goldman, au condus la obtinerea de profit in timp ce industria bancara a suferit pierderi si deprecieri de active de circa 250 miliarde dolari.

Goldman Sachs a refuzat sa comenteze cu privire la plecarea lui Birnbaum, care este ultimul dintr-o serie de traderi de succes care vor sa dea lovitura pe cont propriu.

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: