Ryanair a inaugurat prima cursa pe Aeroportul Mihail Kogalniceanu

Data publicarii: 19-04-2008 | Turism

Prima cursa Pisa-Constanta cu un avion al companiei low-cost Rynair, cu 150 de turisti, in mare parte cetateni straini, a aterizat, vineri dupa-amiaza, pe Aeroportul International Mihail Kogalniceanu.

Un alt avion cu 120 de turisti, inclusiv din Bucuresti, a decolat, pentru prima data,  de la Mihai Kogalniceanu cu destinatia Pisa. Reprezentantul Rynair, Tomasz Kulakowski, a declarat vineri, intr-o conferinta de presa, ca firma a transportat deja de la inceputul acestui an 60 de milioane de pasageri cu peste o mie de plecari zilnic, avind destinatii in 26 de tari.

Compania are, de vineri, trei curse regulate pe saptamina, inclusiv duminica si lunea, si estimeaza ca in acest an sa transporte 40 de mii de pasageri de pe aeroportul Mihail Kogalniceanu. La aeroport a fost deschis si un ghiseu pentru vanzarea de bilete pentru cursele aeriene Rynair, care pot fi achizitionate intre orele 9,00-16,00.

Compania a inaugurat si o noua oferta de 10 euro, cu toate taxele incluse, un drum Constanta-Pisa pentru care se pot face rezervari on-line. Pasagerii care au plecat pentru prima data cu o cursa Rynair au participat si la o tombola la care au putut castiga doua weekend-uri pe litoralul romanesc. Presedintele Asociatiei Litoral, Corina Martin, a anuntat, vineri, ca in aceasta vara pe aeroportul Mihail Kogalniceanu vor opera si cateva curse charter din Antalia, Moscova si Germania, care vor transporta turistii straini spre litoralul romanesc, iar de la 13 iunie va fi functionala si o cursa de catamaran pe ruta Constanta-Odessa-Varna.

Corina Martin a mai precizat ca asociatia Litoral se pregateste si pentru deschiderea sezonului estival de la 1 mai cand se doreste promovarea in mai mare masura a obiectivelor turistice si mai putin a ofertei hoteliere. Atunci va fi inaugurat portul turistic din Mangalia si va fi prezentat terminalul de pasageri din Portul Constanta. Ea a mai spus ca avantajul litoralului romanesc, spre deosebire de cel bulgaresc, este acela ca primul are deschise tot timpul anului 20 de hoteluri, iar problema pe care se insista este aducerea turistilor la mare in perioadele de extrasezon. Corina Martin spune ca deja agentii economici s-au pregatit pentru primirea turistilor si pot deschide chiar si inainte de 1 mai.

NewsIn