Raiffeisen Bank a redus nivelul avansului la creditul Invest pentru IMM-uri

Data publicarii: 22-04-2008 | Finante-Banci

Raiffeisen Bank a micsorat contributia proprie (avansul) la creditul INVEST pentru Intreprinderile Mici si Mijlocii de la 20% la 15%, se arata intr-un comunicat de presa remis BankNews.ro. Creditul INVEST se acorda in RON, EUR sau USD pe o perioada de maxim 10 ani. Creditul poate fi rambursat in rate de capital egale sau in rate inegale (lunare sau trimestriale), in functie de specificul afacerii partenerului IMM.

Valoarea imprumutului depinde doar de dimensiunea proiectului de investitii si de capacitatea de rambursare a firmei, nefiind plafonata la o suma maxima. IMM-urile pot beneficia de o perioada de gratie de maxim 6 luni, in functie de perioada necesara pentru dezvolatarea activitatii pe baza investitiei. Garantiile solicitate de banca sunt sub forma de ipoteca sau gaj, acestea fiind constituite fie pe bunurile achizitionate, fie pe alte bunuri. Creditul INVEST se adreseaza companiilor cu cifra de afaceri (aferenta ultimului an financiar incheiat) intre 1 si 5 milioane de euro sau valoarea finantarii solicitate peste 200.000 de euro.

"Acest tip de finantare poate fi folosit pentru dezvoltarea sau modernizarea capacitatilor de productie precum si pentru alinierea productiei la normele europene. De asemenea, din imprumut pot fi achizitionate utilaje si echipamente de productie noi, extinderea parcului auto sau in alte scopuri care determina eficientizarea activitatii companiei si extinderea bazei materiale a acesteia. Consideram ca perioada de gratie de pana la 6 luni, corelata cu perioada de implementare a proiectului, permite timpul necesar ca investitia sa inceapa sa genereze valoare adaugata, astfel incat presiunea rambursarii ratelor de credit sa fie minima" a declarat Teodora Petre, manager produse IMM Medii.

"Ne-am propus sa avem o gama larga de servicii si produse care sa ne permita sa identificam impreuna cu o firma nevoile ei si sa-i oferim solutiile de colaborare cele mai potrivite. Cei peste cinci ani de activitate in domeniul creditarii IMM ne-au permis sa ne creem o echipa de specialisti, sa ne completam si sa adaptam permanent oferta de produse si servicii profilului acestui segment de piata" a spus Razvan Munteanu, vicepresedinte Divizia Retail, Raiffeisen Bank.

Redactia BankNews.ro

Tag-uri:
Ultimele stiri pe BankNews.ro: