Romania este pe locul al doilea in UE la banii cheltuiti pe alcool

Data publicarii: 23-06-2008 | Diverse

Romanii sunt pe locul al doilea in Uniunea Europeana la banii cheltuiti pe alcool, fiind devansati doar de irlandezi, releva o analiza a bugetelor destinate cheltuielilor domestice in statele membre, preluata de The Sunday Times. Desi, in privinta cheltuielilor pentru locuinta, sanatate si haine, Irlanda se situeaza sub media europeana, cetatenii sai cheltuiesc de trei ori si jumatate mai mult decat aceasta atunci cand vine vorba de alcool.

Banii cheltuiti pentru procurarea de bauturi alcoolice reprezinta in Irlanda 4,1% din bugetul destinat cheltuielilor pentru gospodarie, fata de 1,2 % cat reprezinta media europeana, potrivit unui studiu al Comisiei Europene. Romania si Lituania se situeaza pe locul al doilea si al treilea, cu 2,3 % si, respectiv, 2,2 % din bani dati pe alcool, in fata unor tari ca Marea Britanie, cu 1,4 %, si Germania cu 1 %. Sase tari din UE, printre care Spania, Italia si Portugalia, cheltuiesc mai putin de 1%.

Studiul a analizat banii destinati cheltuielilor domestice in 2005. Rezultatele sale sunt asemanatoare cu cele ale ultimului studiu realizat pe acest subiect de Uniunea Europeana, care a luat in calcul respectivele bugete in 1999, Irlanda fiind si atunci pe primul loc la sumele alocate alcoolului.

Rompres

Ultimele stiri pe BankNews.ro: