Team-buildingurile, cele mai profitabile pentru firmele de vacante

Data publicarii: 01-07-2008 | Afaceri

Pentru acest tip de activitate companiile obtin un profit maxim de un milion de euro. In Romania, Salvamont Gorj are un portofoliu de peste 240 de societati unice care au apelat la serviciile lor si cifra de afaceri s-a dublat de la an la an, noteaza Adevarul.

"Fiecare om isi doreste sa-si depaseasca limitele. Aceasta activitate ii scoate din cotidian si le arata ca pot mai mult, pot si altceva", ne-a declarat Sabin Cornoiu. "Sunt grupuri care vin si practica rafting (coborarea cu barci gonflabile pe cursuri de apa - n.r.), kayaking, iau lectii de autoaparare/cultura si educatie fizica sau se plimba cu ATV-urile.

Acestia sunt in general angajati ai firmelor, care vin sa socializeze. Oamenii trebuie sa inteleaga ca nu exista un remediu mai bun pentru stres decat oboseala corporala care se obtine prin efort. Trebuie sa faci mult sport si multa miscare, este foarte simplu si nu sunt necesare pastile sau consultatii medicale", a spus, pentru NewsIn, Cezar Cotescu, directorul Satului de Vacanta Fratii Jderi.

Directorul Satului de Vacanta Fratii Jderi a declarat ca anul trecut circa 600 de persoane au vizitat complexul, iar pentru 2008 estimeaza ca numarul lor va ajunge la 1.000. In ceea ce priveste preturile, doua zile de sejur cu all inclusive costa 170 de euro de persoana, daca grupul din care face parte are 30 de membri, sau 190 de euro de persoana, daca grupul numara 15 membri.

600 - 700 de turisti straini pe an

Circa 90% din clienti vin pe actiuni de team-building, mai spune presedintele Salvamont Gorj. Rezervarile se fac cu 3-4 luni inainte si, pana in octombrie, compania lui Corniu nu mai are decat 4 weekenduri libere. Turistii veniti pe cont propriu au mai putine sanse sa gaseasca zile libere pentru ca sunt preferate companiile care au mai multi angajati.

Desi turismul de aventura este o alternativa dorita de multi, starea infrastructurii de acces si mizeria din zonele montane impiedica dezvoltarea in masa a acestei forme de relaxare.

Preturi pentru turismul de aventura

  • 230 euro de persoana pentru un circuit de sapte zile in Muntii Fagaras
  • 15 euro - 300 euro/persoana, in functie de program
  • 70 de euro/persoana, pentru cascade
  • 30 - 60 de euro/persoana pentru rapel si tiroliana
  • 50 - 70 euro speologia, cascade, canioning

Adevarul

Ultimele stiri pe BankNews.ro: