Wimmer: BCR se va lista la bursa, dar acum nu este un moment prielnic

Data publicarii: 01-07-2008 | Bursa

Banca Comerciala Romana (BCR) nu vrea sa se listeze acum la Bursa de Valori Bucuresti (BVB) deoarece nu este un moment bun, insa va respecta termenul limita de intrare, stabilit pentru octombrie 2009, a declarat fostul presedinte executiv al bancii, Manfred Wimmer.

"Conform contractului de privatizare avem obligatia sa listam BCR la Bursa de Valori Bucuresti pana in octombrie 2009, insa acum nu este un moment bun pentru listare - dar oricare ar fi mediul pe bursa ne vom tine promisiunea", a spus Wimmer cu ocazia preluarii mandatului de presedinte executiv al BCR de catre Dominic Bruynseels.

"Nu s-a hotarat inca modalitatea listarii BCR la Bursa de Valori Bucuresti. Aceasta va depinde de mediul de piata din momentul respectiv. Vom face o crestere de capital doar daca nevoile BCR o vor cere, nu neaparat in scopul listarii la bursa", a mai spus fostul presedinte executiv al BCR. El a adaugat ca rata de solvabilitate a BCR este de 11%, "dar nu inseamna ca avem nevoie de o crestere de capital foarte curand".

Wimmer a mai spus ca listarea nu ar fi favorabila, in prezent, avand in vedere contextul bursier international si mai ales cel din Romania.

"Dorim sa introducem SIF-urile in consiliul de supraveghere al BCR. Pana in prezent nu au fost discutii cu SIF-urile pentru prealuarea actiunilor BCR de catre Erste Bank de la acestea, insa am dezvoltat o distributie a raspunderilor", a mai spus Wimmer.

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: