Dogan va investi in Romania 600 de milioane de euro

Data publicarii: 02-07-2008 | Afaceri

Magnatul turc Aydin Dogan, actionarul majoritar al postului de televiziune Kanal D, a anuntat ca investitiile holdingului turcesc in Romania vor ajunge in trei-patru ani la circa 600 de milioane de euro.

Suma va fi destinata dezvoltarii in diverse domenii, de la imobiliare la sanatate, scrie revista "Capital" in editia de astazi.
 
"Am cumparat un teren pe care vrem sa construim o cladire de birouri si hoteluri, iar impreuna cu un prieten bun vom investi in sanatate, intr-o clinica particulara. In trei, maximum patru ani vom finaliza tot ce ne-am propus", a declarat miliardarul turc.
 
Dogan are in plan si transformarea Kanal D intr-unul dintre principalii jucatori de pe piata media din Romania, urmand experienta din Turcia, unde media este practic "controlata" de holdingul Dogan.
 
O afacere de familie

Grupul Dogan se numara intre primele trei mari corporatii turcesti cu investitii majore in sase domenii: energie, media, industrie, comert, asigurari si turism. Familia Dogan controleaza in prezent circa 65% din actiunile grupului, insa participatia sa se va reduce in urmatorii ani. Holdingul controlat de Aydin Dogan este prezent si pe pietele media din Rusia, Kazahstan, Ucraina si Croatia, unde este lider de piata.
 
Intr-un interviu acordat revistei "Capital", miliardarul turc si-a anuntat intentia de a patrunde si pe alte piete europene. "In primul rand am dori sa ne extindem in Europa. In al doilea rand, as dori sa scad procentajul actiunilor pe care il controleaza familia, vreau sa fim mai deschisi catre public, sa fim mai transparenti", a declarat Dogan.

Evenimentul Zilei