EximBank ofera garantii si asigurari clientilor IMM ai GarantiBank

Data publicarii: 03-07-2008 | Finante-Banci

EximBank si GarantiBank au incheiat un parteneriat prin care faciliteaza accesul companiilor romanesti la produsele de garantare si asigurare oferite de EximBank pentru sustinerea dezvoltarii intreprinderilor mici si mijlocii (IMM), au anuntat, joi bancile.

Garantiile oferite de Eximbank, Banca de Export-Import a Romaniei, vor completa garantiile agentilor economici pentru accesarea unui credit si acopera pana la 80% din valoarea acestuia, se arata in comunicat.

Asigurarile se adreseaza exportatorilor romani care patrund pe piete emergente, politele EximBank acoperind pana la 85% din riscul de neincasare a contractelor de export.

EximBank garanteaza creditele oferite de GarantiBank firmelor mici si mijlocii pentru dezvoltarea si modernizarea activitatii proprii, precum si companiilor care vor sa realizeze proiecte de investitii in domenii prioritare ale economiei nationale, se mai arata in comunicat.

Printre acestea sunt mentionate infrastructura, utilitatile de interes public, dezvoltarea regionala, segmentul de cercetare - dezvoltare, protectia mediului inconjurator, ocuparea si formarea personalului, investitii romanesti in strainatate. Eximbank mai garanteaza creditele oferite de GarantiBank exportatorilor, pentru realizarea productiei de export.

GarantiBank este sucursala din Romania a GarantiBank International NV, cu sediul la Amsterdam. Aceasta este detinuta in totalitate de Garanti Turcia, a treia banca privata din Turcia, cu active de peste 36 miliarde euro. In Romania, GarantiBank are 38 de agentii, dintre care 13 in Bucuresti.

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: