Ford a facut publice primele imagini cu noul Focus RS

Data publicarii: Astazi, 05-07-2008 | Auto

Noul Ford Focus RS nu poate fi deocamdata vazut in "carne si oase" insa vineri compania a facut publice primele imagini oficiale cu acesta. Aspectul agresiv al automobilului spune destul de multe despre supermasina Ford, a doua care are onoarea de a purta initialele RS, potrivit Worldcarfans.

Astfel, autoturismul are sub capota o herghelie de 300 de cai. Ford Focus RS atinge 100 de kilometri la ora in mai putin de 6 secunde. Tractiunea a fost pastrata pe rotile fata probabil din motive economice, insa Ford sustine ca altfel ar fi ingreunat masina.

Ford Focus RS

La prima vedere autoturismul s-a schimbat doar din punct de vedere estetic, dar, de fapt modificarile au fost facute pentru a imbunatati performantele sale. Pe capota Fordului RS pot fi observate doua fante de racire a motorului turbo Duratec de 2,5 litri, cu 5 cilindri.

De asemenea, aripile din jurul rotilor sunt proeminente, iar in interior au fost "instalate" scaune Recaro pentru ca soferul sa beneficieze de cea mai buna experienta in spatele volanului.

Pentru "a sta" cat mai bine pe sosea, Ford RS a fost echipat cu un diferential numit Quaife Automatic Torque Biasing limited-slip. Stabilitatea masinii va fi mentinuta si cu ajutorul suspensiilor de pe fata denumite de catre Ford "RevoKnuckle".

Dupa ce va fi prezentat oficial, prima oara in Marea Britanie, Ford va lucra in continuare la Focusul RS pana in 2009 momentul in care va putea fi achizitionat de oricine isi doreste aceasta supermasina de serie.

Antena3

Ultimele stiri pe BankNews.ro: