Asigurarile incheiate in masina de la colt sunt ilegale

Data publicarii: Astazi, 05-07-2008 | Diverse

"Birourile mobile" sunt "pata neagra" a asigurarilor RCA, de care marii asiguratori incearca sa scape de ceva vreme. Razboiul dintre asiguratorii de strada si cei oficiali dureaza de cativa ani, marile companii considerand ca "birourile mobile" sunt o antireclama. Pericolele care pandesc un client la incheierea unei astfel de polite in plina strada nu sunt putine, de aceea reprezentantii companiilor nici nu vor sa auda de parteneriate cu astfel de "firme" sau agenti.

"Nu este normal sa vinzi produse financiar-bancare in strada! In conformitate cu prevederile CSA, se interzice desfasurarea activitatii de contractare a asigurarilor in spatii deschise, respectiv neamenajate corespunzator pentru acest gen de activitate (in autovehicule parcate pe trotuare/carosabil si la puncte de lucru ambulante). In caz contrar, societatile de asigurare respective sunt sanctionate in conformitate cu prevederile Legii nr. 32/2000 privind activitatea de asigurare si supravegherea asigurarilor, cu modificarile si completarile ulterioare. Drept urmare, oricine trebuie sa cunoasca faptul ca agentii/brokerii care stau cu "birourile" in strada incheie asigurari ilegal", a declarat Catalin Stroe, manager Divizia Vanzari si Marketing Asirom Vienna Insurance Group. 

Clientii isi asuma riscuri enorme

"Exista asigurari care se cumpara simplu, ca de exemplu RCA, asigurarile  medicale pentru calatorie in strainatate, chiar si asigurarile de locuinte. Deci, ideea de a avea un birou in strada ar putea sa aiba clienti. Personal nu agreez, nu sustin si nu sunt de acord cu acest mod de a prezenta oferte de asigurare. Dar inca mai merge. S-a vorbit mult despre siguranta sau nesiguranta pe aceasta linie. Cert este un lucru: eu inca nu am auzit despre un client care sa achizitioneze o polita de asigurare de la sediul unei societati de brokeraj si aceasta polita sa fie cu probleme (furata, nedecontata, neraportata etc.), in timp ce de pe strada, e plina piata de povesti, unele dintre ele chiar si reale", ne-a declarat Gheorghe Grad, directorul Societatii Romane de Brokeraj in Asigurari. Diferenta dintre agentie de asigurari si vanzator de strada este una majora. "Este ca si cum ati cumpara haine de firma de la mall sau a merge sa le luati de la taraba, din piata", a mai spus Grad.

Companiile resping "birourile mobile"

"Pentru a respecta reglementarile CSA, Unita nu colaboreaza cu astfel de vanzatori. Pentru Unita nu sunt de incredere, motiv pentru care noi nu colaboram cu astfel de agenti. Agentul nu depune primele la asigurator, polita poate fi falsa, astfel generand probleme in caz de daune cu privire la plata despagubirii, ne-a declarat Letitia Popa, sefa Departamentului de marketing Unita Vienna Insurance Group. In Bucuresti exista destule cazuri in care clientii au venit la sedii si s-au plans ca asigurarea pe care au incheiat-o nu este una valabila dupa ce au suferit un accident. Pe marile artere din orase este imposibil sa nu gasesti un "rechin" de carosabil, punctul culminat al afacerilor  acestora fiind in general sfarsitul de an sau inceputul, cand sunt asa-zisele promotii la polita.

Gardianul

Ultimele stiri pe BankNews.ro: