Liderii G8 vor adopta masuri pentru lupta impotriva crizei alimentare

Data publicarii: 07-07-2008 | International

Cancelarul german Angela Merkel a declarat ca vor fi luate masuri la summitul G8 pentru lupta impotriva pretului mare la alimente, potrivit unui interviu care va fi publicat duminica, intr-un cotidian german, relateaza AFP.

Liderul german a declarat, pentru cotidianul Tagesspiegel am Sonntag, ca un amplu catalog de masuri pentru garantarea alimentelor pe plan mondial" va fi adoptat la summitul G8 de saptamana viitoare, din Toyako (nordul Japoniei).

Aceste masuri, bazate pe un concept al guvernului german, prevad "rezolvarea pe termen scurt a crizei alimentare si o strategie pe termen lung pentru cresterea productiei agricole mondiale", a adaugat Merkel.

Tarile G8 vor forma un grup de lucru pentru lupta impotriva crizei alimentare mondiale in cadrul acestui summit, a anuntat cotidianul japonez Yomiuri Shimbun, care a citat surse guvernamentale.

Potrivit cotidianului, grupul de lucru va examina mai ales posibilitatea de ridicare a anumitor restrictii pentru exporturi, care impiedica tarile care au cele mai mari probleme sa aiba acces la excedentele alimentare ale tarilor dezvoltate.

Sefii de state si guverne vor participa la G8 (Germania, Canada, Statele Unite, Franta, Marea Britanie, Italia, Japonia, Rusia), in perioada 7-9 iulie, la Toyako, pe insula Hokkaido.

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: