Porsche Romania isi face divizie imobiliara

Data publicarii: 07-07-2008 | Afaceri

Porsche Romania, cel mai mare importator de masini, cu afaceri de peste un mld. euro, infiinteaza o firma specializata pentru sectorul imobiliar, Porsche Immobilien, careia ii transfera terenurile si cladirile din patrimoniu, in valoare de aproape 240 mil. lei (66,6 mil. euro).

Porsche Romania isi va pastra activitatea de import si comert de autovehicule. "Divizarea Porsche Romania este un proces similar cu cel din august 2007, cand activitatea importatorului Porsche Romania a fost separata de cea de retail, coordonata de Porsche Romania Inter Auto. Avem de a face acum cu etapa a doua a acestui proces de divizare", a declarat Alin Tapalaga, director general al Porsche Romania.

El a aratat ca, in acest fel, activitatea companiei va urma o structura aplicata deja de Porsche GmbH, in tarile in care activeaza. Porsche Immobilien va avea in proprietate showroomurile si va construi noi unitati pe terenurile detinute in tara, cu suprafete cuprinse intre 4.000 mp si cinci hectare, situate in Bucuresti, Ilfov, Constanta, Cluj si Timis. "Pe aceste terenuri, vor fi construite exclusiv showroomuri si nu vor fi realizate alte proiecte imobiliare", a mai spus Tapalaga. Compania detine 90 de complexuri auto integrate, la nivel national.

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: