Pietele mobile ar putea fi amenajate in Bucuresti in urmatoarele saptamani

Data publicarii: 08-07-2008 | Diverse

Pietele mobile, unde se vor comercializa produse agroalimentare autothtone, ar putea fi amenajate in urmatoarele saptamani in Bucuresti, potrivit unui proiect al ministerului Agriculturii, sprijinit de Primaria Capitalei si Federatia Agrostar, au anuntat reprezentantii celor trei institutii.

Prin aceasta masura, destinata facilitarii accesului direct al producatorilor autohtoni la cumparator, se spera combaterea speculei si scaderea preturilor la produsele agroalimentare. Potrivit presedintelui Federatiei Agrostar, Stefan Niculae, preturile acestor produse, comercializate de regula de intermediari in pietele deja existente, sunt cu mult mai mari decat preturile la producatorii autohtoni. Totodata, Stefan Niculae a declarat ca 80% din produsele agroalimentare de pe piata locala provin din import si sunt scumpe.

"Prin acest proiect urmarim accesul direct al producatorilor autohtoni la consumatori. De asemenea , masura vizeaza eliminarea speculei din piete, respectiv diminuarea preturilor la alimente", a spus primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu.  In plus, "prin aceste piete vom suplini lipsa spatiilor agroalimentare de proximitate punand la dispozitia bucurestenilor produse proaspete", a spus edilul sef al Capitalei. Acesta a mai adaugat ca spera ca amenajarea pietelor mobile sa se concretizeze "la nivel de saptamani". Pietele vor fi organizate numai in anumite zile si intre anumite ore.

La randul sau, ministrul agriculturii, Dacian Ciolos a anuntat ca, in urmatoarele zile, un grup de lucru din ministerul de resort si reprezentanti ai Agrostar se vor intalni pentru a stabili detaliile referitoare la pietele mobile.

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: