Angajatii isi doresc mai mult decat bani

Data publicarii: 08-07-2008 | HR/Cariere

Angajatii din ziua de azi nu mai pot fi comparati cu cei care lucrau acum 20 de ani. Ei isi doresc mai mult decat un loc de munca stabil, vechime in cadrul aceleiasi organizatii si o pensie sigura. Angajatii din 2008 se raporteaza la alte sisteme de recompensa si au alte cerinte de la angajator. Ei schimba mai usor slujba, localitatea in care lucreaza, domeniul de activitate. In aceste conditii, se pune problema fidelizarii angajatilor prin diversificarea recompenselor.

Conform unui studiu realizat de o firma clujeana de consultanta in resurse umane, 61.3% dintre angajati isi schimba locul de munca din motive legate de promovarea si dezvoltarea profesionala - problema principala pentru majoritatea angajatilor fiind dificultatea de a avansa in cariera (40%).

22.3% dintre respondenti au invocat motive de natura organizationala - modificarea atributiilor, nerespectarea promisiunilor facute de catre angajator, iar 16.4% au afirmat ca motivele schimbarii locului de munca au fost de natura financiara. Importanta in alegerea unui loc de munca au, din ce in ce mai mult, aspecte precum mediul de lucru, echipa, relatia cu superiorul, bonusuri sau participarea la traininguri.

In cadrul interviului de angajare, in special pentru pozitiile de entry level, aplicantii se informeaza asupra posibilitatilor de a participa la cursuri si tind sa aleaga acele companii care ofera specializare. Posibilitatea de a lucra intr-o echipa dinamica, oportunitatile de traininguri si dezvoltare personala, relatia cu superiorii si participarea la procesul decizional sunt factori hotaratori in schimbarea locului de munca.

Locul de munca nu mai este doar o sursa de venit, ci si parte a vietii de zi cu zi. In aceste conditii, devin din ce in ce mai importante interactiunea sociala, afectiunea, securitatea, stima si implinirea la locul de munca.

Curentul

Ultimele stiri pe BankNews.ro: