General Motors construieste cea mai mare centrala solara

Data publicarii: 09-07-2008 | Mediu

Gigantul General Motors va construi cel mai mare acoperis de panouri solare din Europa, scrie "Financial Times" intr-un articol citat de Agentia France Presse. Centrala solara va fi amplasata pe cea mai mare fabrica detinuta in Europa de producatorul american de automobile.

Uzina General Motors din Zaragoza, din nordul Spaniei, va fi acoperita cu panouri solare pe o suprafata de 183.000 de metri patrati. Potrivit sursei citate, valoarea investitiei necesare pentru dezvoltarea acestui proiect se ridica la 50 de milioane de euro (78,5 milioane de dolari).

Conform obiectivului anuntat de reprezentantii companiei General Motors, panourile solare urmeaza sa asigure cel putin un sfert din consumul de energie al fabricii din Spania. Pentru dezvoltarea acestui proiect, producatorul de autovehicule a semnat o colaborare cu Veolia Environment din Franta.

In ceea ce priveste proiectele de viitor ale companiei americane, aceasta intentioneaza sa dezvolte un proiect similar pentru fabrica din St. Petersburg. De asemenea, General Motors are in vedere alte 19 centrale solare care urmeaza sa fie realizate in diverse locatii din Europa.

Adevarul