Salarii mai mici pentru o relatie buna cu seful direct

Data publicarii: 09-07-2008 | HR/Cariere

Tot mai multi angajati sunt dispusi sa lucreze pentru salarii cu pana la 20% mai mici intr-o companie unde se simt bine si au o relatie buna cu superiorul direct, potrivit firmei de consultanta HR si recrutare Perspective Group.

"Sunt tot mai frecvente situatiile in care simpli angajati si middle manageri doresc sa se mute la un alt angajator, unde au auzit ca managerul direct este comunicativ si deschis. Stiu cazul unui director de vanzari care a ales sa se mute intr-o firma unde stia ca managerul este orientat catre oameni, acceptand un salariu cu 20% mai mic", spune Ioana Moholea, project manager al Perspective Group. Potrivit acesteia, in fuga dupa indeplinirea obiectivelor si cresterea afacerii, firmele uita de nevoile angajatilor, nu stiu ce isi doresc oamenii lor si ajung in situatii in care ii pierd pe cei mai buni fara sa stie care este motivul plecarii lor. Oamenii ajung sa simta ca locul lor nu este in cadrul unei companii din cauza blocajului de comunicare cu superiorii. Desi fac evaluari si isi trimit oamenii la training, multi manageri nu isi fac timp pentru a discuta cu cei din echipa pe care o conduc.

"Foarte putini manageri isi fac timp pentru a se ocupa de nevoile angajatilor, pentru a crea acestora un sentiment de apartenenta la colectivul si compania din care fac parte. Relatia buna cu colegii si superiorii creste sentimentul de apartenenta, dar si performantele individuale si de grup", explica Ioana Moholea.

Trend

  • Angajatii parasesc compania din cauza lipsei de comunicare cu superiorii
  • Middle managerii prefera salarii mai mici cu conditia de a lucra cu un sef orientat catre oameni
  • Foarte putini manageri isi fac timp pentru a se ocupa de nevoile angajatilor

Business Standard