Cum poti obtine jobul dorit in urma interviului

Data publicarii: 09-07-2008 | HR/Cariere

Atunci cand iti doresti cu adevarat un job, nu este suficient sa trimiti CV-ul. Iata cativa pasi pe care trebuie sa-i urmezi pentru a-l convinge si pe angajator ca esti cel mai potrivit pentru postul respectiv.

SIGURANTA - Ne-am gandit sa iti oferim ponturi in legatura cu ce anume trebuie si ce nu trebuie sa faci si sa spui la interviu si chiar dupa interviu.

1. Pregateste-ti un plan

Fa cercetari asupra companiei cu ajutorul internetului. Este de ajuns sa stii care este domeniul, ultimele stiri si putin despre istoria companiei.

2. Nu intreba ce poate compania sa faca pentru tine

Pune-i intervievatorului intrebari despre companie si nevoile acesteia, in ceea ce priveste postul pentru care candidezi. Raspunde cu entuziasm, dar si cu atentie.

3. Cere oferta

Asteapta pana cand interviul se apropie de sfarsit si fa o afirmatie cu un impact puternic despre companie si calificarile pe care le ai. Acum poti intreba despre oferta.

4. Dupa interviu, actioneaza ca un adevarat profesionist

Da un scurt telefon intervievatorului pentru a-i multumi pentru timpul dedicat. Daca nu este disponibil, trimite-i un e-mail. Apoi, trimite-i o scrisoare care sa includa cateva idei personale, inovatoare, care ar putea contribui la dezvoltarea companiei. De fiecare data cand il contactezi, fii politicos si profesional.

Compact