BMW se pregateste pentru teste cu automobile electrice folosind automobile MINI

Data publicarii: 10-07-2008 | Auto

BMW Group va efectua in urmatoarele luni o serie de teste cu autmobile propulsate electric pentru a determina solutii de mobilitate pentru viitor, folosind automobile MINI, ca parte a strategiei principale a grupului, a anuntat compania.

Potrivit reprezentantilor companiei, mai multe sute de modele MINI sunt deja pregatite in acest sens, automobilele, produse la fabrica din Oxford, urmand afi modificate corespunzator in Munchen.

"Acest pas va oferi BMW Group baza initiala de cunostinte despre solutii de mobilitate prin resurse pur electrice. Scopul nostru este de a combina experinta superlativa a condusului cu o proulsie electrica eficienta, cu emisii zero", a declarat presedintelele consiliului de administratie al BMW AG, Dr. Norbert Reithofer.

Testele realizate cu modele MINI se vor desfasura pe perioada urmatoarelor 12-18 luni. Detalii despre acest nou concept vor fi prezentate spre sfarsitul acestui an.

Vanzarile grupului german BMW au avansat cu 4,7% in prima jumatate a anului, la 764.874 de unitati, iar cel mai mare avans in functie de unitatile comercializate s-a inregistrat in Europa, unde BMW a vandut, in perioada ianuarie-iunie, 470.225 de masini, cu 34.254 (7,9%) mai multe decat in prima jumatate a anului trecut.

In Romania, vanzarile marcii BMW au ajuns la 1.252 de unitati in primele sase luni ale acestui an, in crestere cu 36% fata de anul precedent. Potrivit reprezentantilor companiei, cele mai importante vanzari ale marcii BMW in primele sase luni au fost inregistrate de modelul X5, cu 513 unitati comercializate, in crestere cu 391% fata de perioada similara din 2007 si de BMW Seria 3 care a avut vanzari in crestere cu 21%, pana la 339 unitati.

In ceea ce priveste marca Mini, BMW Group a raportat 124 unitati livrate in primele sase luni, in crestere cu 57% fata de perioada similara din anul precedent cand au fost comercializate 79 de automobile. Potrivit companiei, cel mai de succes a fost modelul Mini Cooper cu 96 unitati vandute si Mini Clubman cu 14 unitati.

NewsIn