Creste angajarea pe proiecte in domeniul financiar

Data publicarii: 12-07-2008 | HR/Cariere

Companiile din domeniul financiar angajeaza tot mai des specialisti strict pe anumite proiecte si la niveluri tot mai ridicate, decat in urma cu trei ani, in conditiile deficitului de profesionisti din acest sector, potrivit raportului anual al companiei de consultanta HR Robert Half International.

Deficitul de specialisti in finante si contabilitate continua sa afecteze companiile din intreaga lume. Pentru cel de-al doilea an consecutiv, mai mult de jumatate dintre managerii din domeniu (56%) au afirmat ca au dificultati in gasirea candidatilor calificati. "Nevoia permanenta de recrutare a personalului pentru functiile-cheie din domeniul financiar alimenteaza competitia intre companii pentru cei mai buni candidati si forteaza firmele sa dezvolte strategii mai eficiente pentru a preintampina pierderea angajatilor valorosi", comenteaza Greg Scileppi, directorul operatiunilor internationale ale companiei de consultanta HR.

Preocuparile managerilor din domeniul financiar cu privire la retentia personalului au crescut in ultimul an: 58% dintre managerii din lume si 73% dintre respondentii din Statele Unite si-au exprimat ingrijorarea ca isi vor pierde specialistii-cheie care vor accepta noi oportunitati aparute pe piata. Valorile sunt in crestere, fata de cele inregistrate la nivelul anului trecut, de 43%, la nivel global si 46%, in SUA. Studiul arata, totusi, ca grija companiilor pentru recrutarea de forta de munca de calitate este in crestere, angajatorii sustinand, in medie, trei interviuri pentru fiecare candidat, inainte de a lua decizia de angajare pentru o pozitie de specialist, comparativ cu doar doua, cum era practica de acum un an. De asemenea, studiul a mai aratat ca, fata de 2007, s-au schimbat si abilitatile cele mai cautate la specialistii din domeniu financiar.

Studiu

  • 58% dintre managerii la nivel global si 73% dintre cei din SUA si-au exprimat ingrijorarea ca isi vor pierde specialistii-cheie din cauza noilor oportunitati aparute pe piata
  • 56% dintre managerii din domeniul financiar spun ca au dificultati in a identifica candidati bine pregatiti

Business Standard

Ultimele stiri pe BankNews.ro: