Iata cum va arata viitorul BMW X1!

Data publicarii: 14-07-2008 | Auto

Una din cele mai importante noutati pe care ni le pregateste constructorul german este viitorul crossover BMW X1, care va debuta oficial in versiune de serie in cadrul Salonului Auto de la Frankfurt, in toamna anului viitor. Pana atunci insa, conceptul care va prefigura viitorul crossover X1 va putea fi admirat live in aceasta toamna la Paris.

Constructorul bavarez va incerca astfel sa ofere un model pozitionat deasupra viitorului Mini Crossman dar inferior actualului X3, formele si dimensiunile sale urmand sa aduca foarte mult cu cele ale unui crossover cu garda mare la sol.

Pentru a reduce costurile de productie si dezvoltare, BMW va folosi in cazul lui X1 platforma E87, apartinand cum era si normal Seriei 1. Cele mai recente poze spion reusesc sa traseze in linii generale formele viitorului model bavarez, pe care BMW intentioneaza sa-l plaseze ca un entry-level in gama automobilelor cu indicativul X.

Poze spion BMW X1

Prototipul surprins in teste anticipeaza liniile de design dar si cateva elemente distincte cum sunt acoperisul panoramic, interiorul la care inca se lucreaza si transmisia automata.

Viitorul BMW X1 va fi produs la uzina din Leipzig, Germania, si va beneficia de serviciile unor motoare pe benzina in patru si sase cilindri. Fanii diesel-ului vor avea de ales intre motoarele cu patru cilindri supraalimentate.

Crossover-ul bavarez este asteptat sa debuteze in showroom-uri la inceputul lui 2010, pretul de pornire urmand sa fie fixat undeva la 32.000 de euro pe piata din Germania.

Automarket.ro

Ultimele stiri pe BankNews.ro: