Topul celor mai bune 10 aeroporturi din lume

Data publicarii: 15-07-2008 | International

Pentru al saptelea an consecutiv, Aeroportul International din Hong Kong a fost desemnat de catre revista Forbes, cel mai bun aeroport din lume. Revista i-a acordat acest titlu in urma aprecierilor facute de milioane de pasageri din toata lumea.

Topul celor mai bune 10 aeroporturi din lume a fost intocmit in urma studierii a 40 de categorii si in urma chestionarii a nu mai putin de 8,2 milioane de pasageri din intreaga lume, intr-un interval de 10 luni. Printre categoriile pe care cei de la revista Forbes le-au avut in atentie se numara gestionarea bagajelor, comportamentul personalului, timpul de asteptare, sistemele de securitate, si posibilitatile de a face cumparaturi.

Aeroportul din Hong Kong nu este singurul aeroport din Asia care intra in top. Aici se mai afla aeroportul din Singapore, cel din Seul, aeroportul Kansai din Japonia si aeroportul din Kuala Lumpur.

Aeroporturile europene care au intrat in top sunt cele din Munchen, Copenhaga, Zurich si Helsinki.

De pe continentul african, singurul aeroport care a reusit performanta sa intre in Top 10 este cel din Cape Town.

De remarcat este faptul ca niciun aerport american nu a reusit sa ajunga in Top 10, insa ar fi avut sanse aerporturi precum cel din San Francisco, Denver, Dallas sau Atlanta. Asa cum subliniaza celebra publicatie, de vina este infrastructura destul de veche pe care o aeroporturile americane o au.

Va veti intreba ce dotari trebuie sa aiba un aeroport ca sa intre in top. Specialistii au enumerat cateva elemente pe care trebuie sa le detina un aeroport care se repecta: conexiune wireless, transport de la aeroport pana in centrul orasului, un loc de joaca pentru copii, o sala de sedinte sau conferinte de presa, un salon de masaj si un loc in care pasagerii care efectueaza calatorii de 8-9 ore sa poata face un dus. De asemenea, un aerorpot poate avea un mini teren de golf, un cinema, servicii de cosmetica si fizioterapie, cum este cazul celui din Munchen.

Sursa: Forbes via Capital

Ultimele stiri pe BankNews.ro: