Blackstone va investi peste 1 miliard de euro intr-un parc eolian marin

Data publicarii: 16-07-2008 | International

Firma de investitii private Blackstone Group LP a declarat, marti, ca va investi peste un miliard de euro pentru construirea si intretinerea celui mai mare parc eolian marin din Marea Nordului, informeaza Reuters.

Blackstone a aratat ca  impreuna cu compania germana  Windland Energieerzeugungs GmbH a pus bazele unei companii cu capital mixt denumita "Meerwind". Proiectul va fi dezvoltat pe o suprafata de 40 de kilometrii patrati.

Blackstone a anuntat ca cele 80 de turbine eoliene vor produce 1,6 miliarde de kilowati/an. Aceasta cantitate de energie electrica este suficienta pentru 500.000 de gospodarii.

Energia eoliana produsa va reduce echivalentul a aproximativ 1,4 tone de emisii de dioxid de carbon, a adaugat compania.

"Astfel de proiecte la scara larga au devenit posibile cu ajutorul noilor legi din domeniu si al subventiilor acordate de guvernul german", a aratat compania intr-un comunicat.

Guvernul german are ca obiectiv reducerea emisiilor de dioxid de carbon cu 40% pana in 2020, avand ca referinta nivelul emisiilor din 1990.

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: