Zeci de bucuresteni au ramas fara niciun leu pe carduri

Data publicarii: 18-07-2008 | Finante-Banci

Au intrat in banca si au ramas fara bani. Zeci de bucuresteni s-au trezit fara niciun leu, dupa ce si-au folosit cardurile pentru a intra in banca. Datele de identificare erau copiate cu un dispozitiv montat in usa. Ideea ii apartine unui tanar de 23 de ani din Pitesti care a reusit astfel sa stranga aproape 60 000 de lei.

Politistii Brigazii de Combatere a Criminalitatii Organizate Bucuresti in colaborare cu ofiteri ai Directiei Generale de Informatii si Protectie Interna l-au identificat pe B. Cosmin, din Pitesti, care era suspectat de falsificare de carduri si de efectuare de operatiuni financiare frauduloase.

Anchetatorii au stabilit ca suspectul a montat la bancomatele de la usile de acces sau din incinta unor institutii bancare din Capitala, echipamente de copiere a datelor de pe benzile magnetice ale cardurilor si echipamente video de inregistrare a codurilor de securitate, folosind datele astfel obtinute pentru retrageri frauduloase de sume de bani.

Informatiile erau transcrise pe alte carduri, care erau folosite pentru retrageri frauduloase de numerar, anchetatorii stabilind un prejudiciu estimativ de 60 000 lei.

Pe 16 iulie, a fost efectuata o perchezitie domiciliara la adresa din Municipiul Pitesti, la care suspectul locuia fara forme legale, in urma careia au fost gasite si ridicate pentru cercetari trei laptop-uri, un hard disk, mai multe telefoane mobile, precum si carduri bancare, despre care exista indicii ca erau folosite in activitatea infractionala.

Tribunalul Bucuresti a dispus arestarea preventiva a suspectului, pe o perioada de 29 de zile, pentru savarsirea infractiunilor de falsificare a instrumentelor de plata electronica, detinere de echipamente in vederea falsificarii instrumentelor de plata electronica si efectuare de operatiuni financiare in mod fraudulos.

Realitatea TV

Ultimele stiri pe BankNews.ro: