Veniturile grupului Vodafone au crescut cu 19,1% in primul trimestru

Data publicarii: 22-07-2008 | Afaceri

Grupul de telefonie mobila Vodafone a raportat, marti, venituri in crestere cu 19,1% pentru primul trimestru, incheiat la 30 iunie, in linie cu estimarile, insa a aratat ca veniturile pentru intregul an s-ar putea situa la limita inferioara a marjei prevazute anterior, arata Reuters.

Veniturile companiei au crescut la 9,8 miliarde lire sterline (19,57 miliarde dolari), in primul trimestru. 

Vodafone, cel mai mare grup de telefonie mobila din lume din punct de vedere al veniturilor, a anuntat ca numarul de abonati a crescut cu 8,5 milioane in perioada analizata, ducand numarul de clienti Vodafone la aproximativ 269 milioane.

Analistii estimau pentru primul trimestru venituri de 9,8 miliarde lire, potrivit unui sondaj Reuters.

Insa grupul britanic a estimat ca veniturile totale din 2008 s-ar putea situa la limita inferioara a intervalului 39,8-40,7 miliarde lire sterline, din cauza slabiciunilor economice recente si veniturilor mai mici din vanzarile de echipamente.

"Fara sa excludem mediul operational mai dificil, continuam sa beneficiem de o diversitate de active si servicii, cu o crestere puternica a veniturilor in pietele emergente si o noua serie de rezultate trimestriale bune ce compenseaza pentru slabiciunile din Spania", a declarat directorul executiv Vodafone, Arun Sarin.

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: