Strainii aduc mai multi bani in firmele autohtone

Data publicarii: 23-07-2008 | Afaceri

Valoarea aportului de capital strain la firmele inregistrate in Romania s-a dublat, noteaza Cotidianul. Valoarea investitiilor straine ca aport la capitalul social al firmelor s-a ridicat in primele cinci luni la 1,86 miliarde de euro, valoare de peste doua ori mai mare comparativ cu cea din aceeasi perioada a anului trecut, potrivit datelor Oficiului National al Registrului Comertului (ONRC.

Capitalul subscris a crescut in primele cinci luni din 2008, desi numarul firmelor infiintate in acest interval a fost mai mic fata de perioada corespunzatoare a anului 2007, respectiv 5.600 fata de 6.515 companii.
Topul primelor 40 de firme dupa participarea straina la capitalul social total subscris este condus in luna mai de compania Ion Tiriac Air, cu 166,6 milioane de euro.

Potrivit datelor ONRC, in cadrul companiei Ion Tiriac Air a avut loc o cesiune de capital din partea omului de afaceri Ion Tiriac - ca actionar persoana fizica - catre actionarul majoritar, o persoana juridica inregistrata in Cipru.

Pe urmatoarele pozitii se afla Omniasig Vienna Insurance Group, care a primit un influx de capital totalizand 30,6 milioane de euro, si fondul de investitii austriac New Frontier, cu un aport de 12,5 milioane de euro. New Frontier a preluat integral, anul trecut, de la omul de afaceri Marius Cojanu, compania Romsys.

Cotidianul

Ultimele stiri pe BankNews.ro: