Google Knol, nou rival pentru Wikipedia

Data publicarii: 24-07-2008 | IT&C

Google a lansat astazi platforma de editare denumita Knol, platforma care se aseamnana foarte bine cu Wikipedia. Numele platformei vine de la verbul "knowledge", care inseamna cunoastere.

Knol foloseste aceleasi instrumente de editare ca si o pagina de blog iar autorii pot crea topicuri si vor exista instrumente pentru a lega articolele intre ele. Oamenii vor putea sa adauge comentarii, intrebari, sa editeze content aditional. In functie de decizia autorului, insemnarea poate, de asemenea, sa includa reclama. Fata de Wikipedia, ale caror articole au autori anonimi, Knol va prezenta si semnatura celor ce au scris materialele.

"Suntem de parere ca semnatura autorului atasata articolelor va oferi utilizatorilor Knol o mai mare incredere in autenticitatea informatiilor" a declarat Cedric DuPont, managerul proiectului.

Vizitatorii platformei nu vor putea edita, corecta, sau adauga alte informatii articolului deja existent fara a avea permisiunea autorului. De asemenea, utilizatorii pot anuntat daca gasesc continuturi cu limbaj inacceptabil.

Reuters via Capital

Ultimele stiri pe BankNews.ro: