Peste 3.000 de iPhone, vandute prin magazinele online din Romania

Data publicarii: 25-07-2008 | IT&C

Magazinele online de pe piata romaneasca au comercializat peste 3.000 de terminale iPhone, de la aparitia acestui telefon in stocurile distribuitorilor, in toamna anului trecut, iar MarketOnline a primit deja cateva zeci de comenzi pentru noul terminal iPhone 3G.

MarketOnline a comercializat pana acum peste 2.500 de terminale iPhone si va introduce in oferta, peste aproximativ o saptamana, noul telefon 3G de la Apple, pentru care s-au primit deja precomenzi.

"Vom aduce in Romania, pentru inceput, 50 de iPhone 3G, pentru care deja exista comenzi, iar livrarile vor incepe in maximum zece zile", a declarat Mugur Frunzetti, managing partner Grifon Group, compania care detine magazinul market-online.ro.

Cel.ro, al doilea jucator de pe piata retailului online din Romania, a vandut aproximativ 500 de terminale iPhone. "Pana acum am vandut 500 de telefoane iPhone, iar vanzarea acestui dispozitiv a fost facuta in interesul celor care isi doreau acest terminal", a declarat Gabriela Muntean, director executiv al Cel.ro. Reprezentantii magazinului on- line pcgarage.ro au comercializat pana acum peste 70 de terminale iPhone si iau in calcul posibilitatea comercializarii noului telefon iPhone 3G, in functie de interesul manifestat de clientii sai pentru acest dispozitiv. Liderul pietei de retail online din Romania este eMag, care nu are terminalul iPhone in oferta. Operatorul de telecomunicatii Orange va distribui oficial in Romania terminalele iPhone incepand cu anul acesta. Cel.ro a comercializat, in prima jumatate a anului, aproximativ 3.000 de terminale smartphone, iar pana la sfarsitul anului estimeaza o dublare a vanzarilor pe acest segment.

"Segmentul smartphone este destul de bine definit, iar oamenii pun accent si pe alte functionalitati ale unui telefon, cum ar fi cele de GPS si PDA. Cel mai bine vandut brand este Eten", a mai declarat Gabriela Muntean.

In primul semestru al acestui an, compania a realizat afaceri de 7,5 milioane de euro, iar pentru tot anul preconizeaza ca va depasi targetul de 15 milioane de euro, datorita revenirii in forta a vanzarilor in cel de-al doilea trimestru. Potrivit reprezentantilor Cel.ro, vanzarile business to business reprezinta 25% din afacerile companiei, iar pana la sfarsitul anului, targetul retailerului este cresterea acestui segment la 35%. "Unul dintre urmatorii pasi va fi dezvoltarea vanzarilor business to business, care vor fi efectuate de un departament secundar", a mai declarat directorul executiv al Cel.ro.

PC Garage a anuntat, pentru primul semestru al acestui an, vanzari de aproximativ sapte mil. euro, in conditiile in care vanzarile pe primul trimestru au depasit trei mil. euro, in crestere cu 76% comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut, iar pentru al doilea trimestru, compania estimeaza vanzari de patru mil. euro.

Business Standard

Ultimele stiri pe BankNews.ro: